Antena 3 CNN Externe Demisie la nivel înalt, după apariţia unei înregistrări video compromiţătoare

Demisie la nivel înalt, după apariţia unei înregistrări video compromiţătoare

Demisie la nivel înalt, după apariţia unei înregistrări video compromiţătoare
Sursa foto: Foto youtube.com
18 Mai 2019   •   14:15

Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPOe), care face parte din coaliţia de guvernământ, şi-a anunţat sâmbătă demisia din funcţie în urma difuzării unei înregistrări video compromiţătoare în care Strache oferă contracte guvernamentale în schimbul sprijinului politic, transmit dpa, AFP şi Reuters.

"I-am prezentat cancelarului Sebastian Kurz demisia mea din funcţia de vicecancelar şi el a acceptat-o", a anunţat Strache, în vârstă de 49 de ani, într-o conferinţă de presă la Viena. Strache se afla la guvernare alături de cancelarul conservator Sebastian Kurz din decembrie 2017.

Politicianul austriac a recunoscut că a făcut o greşeală şi a menţionat că a decis să renunţe la postul de vicecancelar pentru a evita căderea guvernului format din partidul său şi Partidul Popular al lui Kurz.

Strache a mai anunţat că va fi înlocuit de ministrul transporturilor, Norbert Hofer.

Scandalul a izbucnit vineri seara, când revista Der Spiegel şi ziarul Süddeutsche Zeitung au difuzat o înregistrare video în care Strache pare să ofere, în schimbul susţinerii politice, contracte în infrastructură unei femei care a pretins că este o potenţială donatoare bogată din Rusia.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close