Antena 3 Externe Demnitari, sancționați pentru că au trăit pe picior mare

Demnitari, sancționați pentru că au trăit pe picior mare

04 Ian 2016   •   17:41
Demnitari, sancționați pentru că au trăit pe picior mare
Sursa foto: foto: pixabay.com

Circa 29.000 de responsabili chinezi au fost sancţionaţi în perioada ianuarie - noiembrie 2015 pentru că nu au fost suficient de austeri, a anunţat luni Comisia Centrală de Inspecţie şi Disciplină, braţul anticorupţie al Partidului Comunist Chinez (PCCh), transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Deşi semnificativă, această cifră este totuşi mult redusă faţă de anul 2014, când a fost de aproximativ 71.000.

Respectiva comisie nu a dat detalii despre sancţiunile date, dar în general acestea variază de la caz la caz, pornind de la avertisment şi suspendarea de la locul de muncă şi până la concediere, iar în cazurile cele mai grave decizia este şi excluderea din partid.

În paralel cu campania anticorupţie lansată în anul 2013 de preşedintele Xi Jinping a fost elaborată şi o directivă în opt puncte împotriva 'birocraţiei, extravaganţei şi a obiceiurilor nedorite la locul de muncă'.

Urmarea acestei directive a fost reducerea numărului banchetelor oficiale, a călătoriilor în scop profesional şi a ceremoniilor publice. Dar a fost afectată şi viaţa personală a oficialilor şi funcţionarilor publici, care nu mai au voie să organizeze nunţi fastuoase pentru copiii lor şi nici să-şi cumpere autoturisme de lux.

Totuşi, PCCh atrage atenţia că, în pofida acestor rezultate pozitive, persistă practicile 'clandestine', cum ar fi darea de mită chiar prin intermediul conturilor de internet sau folosirea cantinelor instituţiilor publice pentru mese extravagante.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close