Antena 3 CNN Externe Un democrat mort de o lună a fost reales cu o majoritate zdrobitoare de voturi în Pennsylvania

Un democrat mort de o lună a fost reales cu o majoritate zdrobitoare de voturi în Pennsylvania

Democratul american Tony DeLuca a fost reales cu o majoritate zdrobitoare în Pennsylvania, deși este mort de o lună. Aici vor fi organizate din nou alegeri la o dată ulterioară.

Un democrat mort de o lună a fost reales cu o majoritate zdrobitoare de voturi în Pennsylvania
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Ron Adar
de Mia Lungu    |    10 Noi 2022   •   22:43

Victoria reprezentantului de stat Tony DeLuca, care a murit luna trecută, declanșează alegeri speciale care vor avea loc la o dată ulterioară, potrivit The Guardian.

Democratul Anthony "Tony" DeLuca era cel mai longeviv reprezentant de stat din Pennsylvania și a fost ales în peste 85% din voturile exprimate, deși a murit în urmă cu o lună.

DeLuca, în vârstă de 85 de ani, a murit pe 9 octombrie din cauza unui limfom.

În momentul decesului său, era prea târziu pentru a schimba buletinul de vot sau pentru a propune un alt candidat în locul său. În timp ce adversarul său, Queonia "Zarah" Livingston, candidatul Verzilor, a obținut peste 14% din voturi, victoria lui DeLuca a declanșat alegeri speciale care vor avea loc la o dată ulterioară.

"Suntem mândri să vedem că alegătorii continuă să își arate încrederea în el"

"Deși suntem incredibil de întristați de pierderea reprezentantului Tony DeLuca, suntem mândri să vedem că alegătorii continuă să își arate încrederea în el și în angajamentul său față de valorile democrate, realegându-l post-mortem", a transmis într-un tweet comitetul de campanie al democraților din Camera Reprezentanților din Pennsylvania.

Aceasta nu este prima dată când un candidat câștigă alegerile deși este decedat. În 2018, Dennis Hof a câștigat un loc în Senatul din Nevada ca republican, deși murise cu o lună înainte. Spre deosebire de Pennsylvania, însă, victoria sa nu a declanșat alegeri speciale: în conformitate cu legislația statului Nevada, oficialii puteau numi un republican care să îi ia locul lui Hof pentru întregul mandat.

DeLuca a reprezentat cel de-al 32-lea district legislativ din Pennsylvania timp de 39 de ani și a fost președintele democrat al comisiei de asigurări din Cameră în ultimii 20 de ani.

El a luptat pentru drepturile pacienților în fața companiilor de asigurări și pentru a responsabiliza profesioniștii din domeniul medical, devenind un susținător deschis al conștientizării cancerului și al creșterii finanțării pentru cercetarea locală în domeniul cancerului după primul său diagnostic de limfom și după diagnosticul de cancer de sân al regretatei sale soții.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close