Antena 3 CNN Externe Democrații, cădere liberă în sondaje. Republicanii au cel mai mare avans din ultimii 40 de ani

Democrații, cădere liberă în sondaje. Republicanii au cel mai mare avans din ultimii 40 de ani

Un sondaj important le dă motive de îngrijorare democraților. Aceștia sunt în cădere liberă, fiind cea mai mare diferență în favoarea republicanilor din 1981.

Democrații, cădere liberă în sondaje. Republicanii au cel mai mare avans din ultimii 40 de ani
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    16 Noi 2021   •   21:13

Democrații, deja îngrijorați de perspectivele partidului de a păstra controlul asupra Congresului, au mai primit o veste proastă. Republicanii se detașează în sondaje și dețin un avans de zece puncte procentuale în rândul alegătorilor înregistrați.

Constatarea marchează de departe cea mai mare diferență dintre cele două partide pe un buletin de vot al Congresului din istoria sondajului, care a analizat problema încă din 1981.

Analiza este realizată de Washington Post/ABC News, fiind considerată printre cele mai de încredere sondaje politice. Acesta a arătat că 51% dintre alegătorii înregistrați îi aleg pe republicani pe un buletin de vot generic al Congresului. Doar 41% au înclinat spre democrați, scrie Forbes.

În toate sondajele recente, republicanii au avut un avans mediu de două puncte procentuale față de democrați, conform mediei sondajelor RealClearPolitics.

Președintele Joe Biden și democrații din Congres susțin că aprobarea pachetului de infrastructură de 1,2 trilioane de dolari va redresa partidul. Cu toate acestea, potrivit ultimei cercetări, doar 8% dintre respondenții au spus că sunt de părere că Biden a realizat ceva însemnat de la preluarea mandatului, în timp ce 45% cred că a făcut „puțin sau nimic”, iar alți 18% spun că a făcut „nu prea mult”. Biden a semnat luni proiectul de lege privind infrastructura.

Democrații controlează îndeaproape Camera Reprezentanților și dețin Senatul cu cea mai mică diferență procentuală posibilă, uneori cu o împărțire chiar de 50-50 între cele două partide, balanța înclinând în favoarea lor prin votul vicepreședintelui  Kamala Harris.

Conducerea democrată a fost subminată de luptele interioare dintre centriștii partidului și aripa sa progresistă, mai de stânga, care a provocat un impas de luni de zile ce a întârziat adoptarea pachetului de infrastructură până pe 5 noiembrie.

În acest timp, republicanii i-au criticat pentru ceea ce spun ei că este o lipsă de capacitate de a guverna în timp ce națiunea se confruntă cu provocări tot mai mari, cum ar fi inflația.

×
Subiecte în articol: republicani democrati sondaj Joe Biden
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close