Antena 3 CNN Externe Democraţii americani fac lobby pentru o intervenţie militară în Siria

Democraţii americani fac lobby pentru o intervenţie militară în Siria

Democraţii americani fac lobby pentru o intervenţie militară în Siria
14 Aug 2012   •   17:07

Membrii exponenţiali ai Partidului Democrat din SUA încearcă să convingă Casa Albă să pregătească o intervenţie militară în Siria, transmite Los Angeles Times.

Figuri importante ale politicii externe din cadrul democraţilor, împreună cu diplomaţi din cadrul administraţiei americane solicită cabinetului Barack Obama să lanseze o ofensivă împotriva regimului de la Damasc.

Politicienii americani, printre care se numără fostul Secretar de Stat al preşedintelui Bill Clinton, William Perry, foşti oficiali ai administraţiei Obama, Ann-Marie Slaughter şi Dennis Ross, intenţionează să pună şi mai multă presiune pe Casa Albă. Cu ajutorul statelor aliate din Orientul Mijlociu dar şi a câtorva rivali republicani, cei menţionaţi mai sus, speră că o abordare în forţă a situaţiei din Siria, ar pune capăt violenţelor tot mai mari din această ţară.

De cealaltă parte, apropiaţii administraţiei Obama se tem că o intervenţie militară, împotriva puterii de la Damasc, ar duce la un război cu conotaţii religioase. Totodată există voci, care spun că, o eventuală implicare în conflictul dintre cele două tabere beligerante din Siria ar stârni un val de nemulţumiri în rândul cetăţenilor americani, care nu mai sunt dispuşi să piardă resurse materiale şi vieţi omeneşti într-un război îndepărtat şi poate îndelungat.

×
Subiecte în articol: Casa Alba Bill Clinton Siria Damasc
Parteneri
Sondaj: Cîrstoiu, la un pas să îl depăşească pe Nicuşor Dan
x close