Antena 3 CNN Externe Democraţii americani fac lobby pentru o intervenţie militară în Siria

Democraţii americani fac lobby pentru o intervenţie militară în Siria

Democraţii americani fac lobby pentru o intervenţie militară în Siria
de G.C.P    |    14 Aug 2012   •   17:07

Membrii exponenţiali ai Partidului Democrat din SUA încearcă să convingă Casa Albă să pregătească o intervenţie militară în Siria, transmite Los Angeles Times.

Figuri importante ale politicii externe din cadrul democraţilor, împreună cu diplomaţi din cadrul administraţiei americane solicită cabinetului Barack Obama să lanseze o ofensivă împotriva regimului de la Damasc.

Politicienii americani, printre care se numără fostul Secretar de Stat al preşedintelui Bill Clinton, William Perry, foşti oficiali ai administraţiei Obama, Ann-Marie Slaughter şi Dennis Ross, intenţionează să pună şi mai multă presiune pe Casa Albă. Cu ajutorul statelor aliate din Orientul Mijlociu dar şi a câtorva rivali republicani, cei menţionaţi mai sus, speră că o abordare în forţă a situaţiei din Siria, ar pune capăt violenţelor tot mai mari din această ţară.

De cealaltă parte, apropiaţii administraţiei Obama se tem că o intervenţie militară, împotriva puterii de la Damasc, ar duce la un război cu conotaţii religioase. Totodată există voci, care spun că, o eventuală implicare în conflictul dintre cele două tabere beligerante din Siria ar stârni un val de nemulţumiri în rândul cetăţenilor americani, care nu mai sunt dispuşi să piardă resurse materiale şi vieţi omeneşti într-un război îndepărtat şi poate îndelungat.

×
Subiecte în articol: Casa Alba Bill Clinton Siria Damasc

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close