Antena 3 CNN Externe Democratul Barack Obama, prima victorie în alegerile prezidenţiale americane

Democratul Barack Obama, prima victorie în alegerile prezidenţiale americane

Democratul Barack Obama, prima victorie în alegerile prezidenţiale americane
04 Noi 2008   •   09:33

Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama, a reportat prima victorie în bătălia pentru fotoliul de la Casa Albă. Obama a câştigat simpatia şi majoritatea voturilor americanilor din satul Dixville Notch, New Hampshire, obţinând 15 sufragii dintr-un total de 21, transmite CNN. Sătenii din Dixville au ieşit la vot curând după miezul nopţii. Este prima dată din 1968 când aceştia înclină către un candidat democrat. John McCain a obţinut doar 6 voturi.
Dixville este primul, încă din 1960, care îşi deschide secţiile de votare, încă de la miezul nopţii, atrăgând, astfel, atenţia mass media fiind primul loc din ţară unde americanii îşi exprimă preferinţele electorale. Din 1996, Hart's Location, o altă localitate mică din New Hampshire a adoptat aceeaşi procedură şi şi-a deschis, de asemenea, secţiile de votare după miezul nopţii.
Totuşi, rezultatele din Dixville nu sunt nici pe departe reprezentative, neputându-se estima, de pe acum, cine îi va lua locul lui George Bush la Casa Albă.
La ora 15.30, ora României, Barack Obama s-a prezentat şi el la vot, dând senzaţia că este sigur de victoria sa în alegerile prezidenţiale din SUA.
BARACK OBAMA A VOTAT

Şi candidatul republican la Casa Albă, John McCain, a votat marţi la Phoenix, în statul Arizona, însoţit de soţia sa, Cindy, relatează AFP.
Mai devreme, partenerul său în tandemul republican, Sarah Palin, a votat, încă de la deschiderea birourilor de vot, în oraşul său Wasilla din Alaska, stat al cărui guvernator este.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama John McCain
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close