Antena 3 CNN Externe Demonstraţiile tibetanilor din exil au luat o întorsătură violentă în Nepal (VIDEO)

Demonstraţiile tibetanilor din exil au luat o întorsătură violentă în Nepal (VIDEO)

Demonstraţiile tibetanilor din exil au luat o întorsătură violentă în Nepal (VIDEO)
14 Mar 2010   •   23:20


Tibetanii din exil au organizat mai multe proteste în Nepal şi Taiwan, cu ocazia a doi ani de la revolta împotriva Chinei din oraşul Lhasa. Demonstraţiile au luat o întorsătură violentă în Nepal, după ce un grup restrâns de protestatari a încercat să ajungă în faţa ambasadei Chinei.

Şapte protestatari au fost arestaţi în capitala Nepalului în timpul demonstraţiei împotriva autorităţilor din Beijng. 200 de poliţişti care înconjurau ambasada Chinei şi asigurau ordinea pe străzile din jur au intervenit în forţă şi au înăbuşit protestul. Guvernul din Nepal doreşte relaţii tot mai strânse cu autorităţile din Beijing şi a interzis orice de prostest la adresa Chinei.

O demonstraţie mult mai mare a fost organizată în Taiwan. Sute de tibetani au ieşit pe străzile capitalei Taipei. Oamenii au cerut eliberarea Tibetului de sub controlul Chinei.

Tibetanii au reuşit să câştige simpatia şi altor comunităţi, înclusiv cea a chinezilor exilaţi în Taiwan.

Protestele marchează 51 de ani de la revolta eşuată a tibetanilor împotriva forţele de ocupare chineze, din 1959. Liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama, a fost atunci nevoit să plece în exil în India, alături de 80 de mii de oameni.



Antena 3




×
Subiecte în articol: Tibet proteste nepal Taiwan China
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close