Antena 3 CNN Externe Dennis Rodman i-a cântat lui Kim Jong-un. The Telegraph: "Momentul Marilyn Monroe" al fostului star NBA

Dennis Rodman i-a cântat lui Kim Jong-un. The Telegraph: "Momentul Marilyn Monroe" al fostului star NBA

Dennis Rodman i-a cântat lui Kim Jong-un. The Telegraph: "Momentul Marilyn Monroe" al fostului star NBA
de M.T.    |    08 Ian 2014   •   15:26

Dennis Rodman a surprins pe toată lumea la Phenian, unde i-a cântat "la mulţi ani!" liderului nord-coreean Kim Jong-un, care îşi aniversează astăzi ziua de naştere.

Cotidianul britanic The Telegraph notează că gestul fostului star NBA aminteşte „într-un mod ciudat de Marilyn Monroe”.

„A fost neaşteptat şi, probabil, fără a fi ceva plănuit înainte. Kim Jong-un a părut să zâmbească, dar a dat senzaţia că nu se aştepta la acest gest”, a declarat Simon Cockerell, un ghid prezent la Phenian, acolo unde o echipă formată din foşti jucători NBA a evolaut într-un meci demonstrativ cu o selecţionată nord-coreeană.

Meciul de baschet a făcut parte din festivităţile organizate în Coreea de Nord cu ocazia zilei de naştere a lui Kim Jong-un.

Cei aproximativ 14.000 de spectatori prezenţi în tribunele arenei din Phenian, printre care s-au numărat soţia liderului şi cei mai importanţi oficiali ai ţării, au aplaudat puternic ineditul moment muzical.

Alături de Rodman, în echipa foştilor jucători din NBA au mai jucat Kenny Anderson, Cliff Robinson, Vin Baker, Craig Hodges, Doug Christie şi Charles D. Smith, precum şi patru jucători de streetball.

Pentru a păstra caracterul amical al meciului, americanii au jucat împotriva selecţionatei gazdă o repriză, pentru ca în partea a doua să fie formate echipe mixte.

Jucătorii americani care au mers în Coreea de Nord au declarat că au acceptat invitaţia pentru că au considerat că aceasta este o şansă de a crea o legătură cu un popor izolat.

„A fost un test de încredere. Am păşit în necunoscut”, a spus Charles D. Smith.

În acelaşi timp, Rodman a precizat că s-a simţit onorat să fie prezent într-un astfel de meci şi consideră că evenimentul a fost unul „istoric”.

„Este o zi istorică pentru toată lumea, pentru că oricine a putut vedea că putem coexista”, a declarat Rodman.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close