Antena 3 CNN Externe Departamentul de Stat cere Rusiei să închidă urgent clădirea consulatului din San Francisco

Departamentul de Stat cere Rusiei să închidă urgent clădirea consulatului din San Francisco

Departamentul de Stat cere Rusiei să închidă urgent clădirea consulatului din San Francisco
Sursa foto: Foto: pixabay.com
31 Aug 2017   •   20:02

Reprezentanţii Departamentului de Stat au solicitat joi seara Rusiei să-şi închidă consulatul din San Francisco şi să predea controlul asupra a două anexe diplomatice din Washington DC şi New York. Această măsură vine drept răspuns după ce Kremlinul a anunţat luna trecută reducerea la jumătate a corpului diplomatic american din Rusia, transmite Reuters, potrivit news.ro.

În urmă cu o lună, guvernanţii ruşi au ordonat Statelor Unite să-şi reducă la jumătate corpul diplomatic din Rusia, de la 755 la 455 de persoane, după ce congresmenii au adoptat o nouă lege a sancţiunilor împotriva Kremlinului, ca urmare a interferenţei în alegerile prezidenţiale americane, în încercarea de a înclina balanţa electorală spre Donald Trump.

”Credem că aceste acţiuni au fost nejustificate şi în detrimentul relaţiei dintre ţările noastre”, a declarat purtătoarea de cuvânt a departamentului de Stat, Heather Nauert.

Statele Unite au cerut închiderea Consulatului General al Rusiei din San Francisco, a unei arhive din Washington D.C., precum şi a unei anexe consulare din New York.

×
Subiecte în articol: Rusia cladire San Francisco Consulat
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close