Antena 3 Externe Depozitul Apocalipsei este în pericol. Ce se întâmplă în clădirea care păstrează mostre din toate semințele lumii

Depozitul Apocalipsei este în pericol. Ce se întâmplă în clădirea care păstrează mostre din toate semințele lumii

de S.T.    |    25 Mai 2017   •   19:33
Depozitul Apocalipsei este în pericol. Ce se întâmplă în clădirea care păstrează mostre din toate semințele lumii
Sursa foto: Foto: regjeringen.no
Depozitul Global Seed Vault, care păstrează mostre din toate semințele lumii, a fost inundat.
 
Clădirea a fost inaugurată în anul 2008, pe insula norvegiană Spitsbergen, fiind săpată adânc în permafrost. Aici se află în prezent aproape un milion de pachete cu mostre de semințe trimise din întreaga lume.
 
Scopul clădirii este să pastreze timp de mii de ani aceste semințe, pe care autoritățile din orice stat al lumii le pot trimite aici. Astfel, în caz de catastrofa, oamenii vor putea recupera ulterior recoltele care le asigura hrana.
 
În urmă cu câteva luni, apa rezultată din topirea permafrostului a intrat în tunelul de la intrarea în clădire și apoi a înghețat. Din fericire, apa nu a pătruns și în interiorul depozitului, astfel încat semințele nu au fost afectate.
 
Acum, cercetătorii sunt nevoiți să supravegheze clădirea 24 de ore din 24, pentru a putea interveni la timp dacă incidentul se repetă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close