Antena 3 CNN Externe Depresiile şi consumul excesiv de alcool, printre efectele crizei economice

Depresiile şi consumul excesiv de alcool, printre efectele crizei economice

Depresiile şi consumul excesiv de alcool, printre efectele crizei economice
23 Noi 2008   •   10:05

Criza economică provoacă panică, în rândul oamenilor. Depresiile şi consumul excesiv de alcool sunt doar câteva dintre efectele crizei. În ultima perioadă însă mulţi recurg la gesturi extreme. Criza economică, duce la un val de tulburări de ordin psihologic şi îi face pe foarte mulţi oameni să-şi înece amarul în alcool, să ia antidepresive, să devină ineficienţi la locul de muncă sau chiar să-şi pună capăt zilelor.
În California un manager, care a rămas fără slujbă, şi-a ucis familia, apoi s-a sinucis. Şi in India s-a înregistrat un caz similar. Un om de afaceri şi-a ucis soţia, apoi şi-a pus capăt zilelor, din cauza pierderilor pe care le suferise la Bursa de la Mombay. Bărbatul a lăsat în urmă un bilet de adio, în care spunea că nu mai poate să-şi întreţină familia. De asemenea în Coreea, un bărbat de 47 de ani care s-a sinucis după ce a pierdut 150.000 de dolari la bursă, iar un cuplu a fost salvat în ultimul moment de poliţişti de la un gest asemănător.
Un broker din Manhattan, în schimb, s-a călugărit la o mânăstire din Bulgaria după ce Bursa a început să aibă probleme iar multe bănci au intrat în faliment. Un alt exemplu, aminitit de jurnaliştii de la Evenimentul Zilei, este cel al managerilor unei bănci din Anglia. Bucuroşi că şi-au păstrat locurile de muncă, după ce acţiunile băncii s-au prăbuşit, dar aceasta a fost preluată, ei au organizat o petrecere unde alcoolul, sexul în grup şi cocaina au fost piesele de rezistenţă.
Şi în România s-a înregistrat un caz de suicid pe fondul crizei mondiale. O femeie din Neamţ s-a spânzurat la începutul acestei luni pentru că nu a mai putut plăti ratele pe care le avea la bancă. Sursa foto: todaysseniorsnetwork.com
Antena 3

×
Subiecte în articol: depresie consum de alcool criza economica
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close