Antena 3 CNN Externe Deputat britanic: Voi controla personal frontiera britanică la 1 ianuarie, să văd câţi români vin!

Deputat britanic: Voi controla personal frontiera britanică la 1 ianuarie, să văd câţi români vin!

Deputat britanic: Voi controla personal frontiera britanică la 1 ianuarie, să văd câţi români vin!
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Dec 2013   •   09:01
Deputatul laburist Keith Vaz a anunţat că va controla personal frontiera britanică la 1 ianuarie 2014 când vor fi eliminate restricţiile de liberă circulaţie pentru români şi bulgari, relatează cotidianul Huffington Post, conform Mediafax.
La 1 ianuarie 2014 măsurile care restricţionează stabilirea românilor şi a bulgarilor în Marea Britanie vor fi eliminate.
Keith Vaz, şeful comitetului pentru afaceri interne, a declarat vineri că intenţionează să meargă pe aeroportul Luton împreună cu un alt membru al comitetului, Mark Reckless, dis de dimineaţă pe 1 ianuarie pentru a vedea câţi români vin, "doar pentru a fi sigur".
"Primul zbor din România aterizează la 7:40 dimineaţa", a declarat el. "Al doilea zbor aterizează la ora 21. Vom fi acolo pentru primul zbor pentru a vedea ce măsuri au fost împlementate şi câţi oameni vin".
Vaz a mai declarat că dacă este nevoie să verifice controalele vamale "cu proprii ochi" atunci este pregătit să o facă.
Vaz a făcut aceste declaraţii în cadrul unei dezbateri în Camera Comunelor privind impactul pe care îl vor avea migranţii români şi bulgari. 
 
Joi, ambasadorul român la Londra a declarat pentru The Huffington Post că "defăimarea" ţării sale trebuie să înceteze. Acesta a insistat că este foarte probabil ca mai puţini români să decidă să se mute în Marea Britanie în 2014 faţă de anii precedenţi.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close