Antena 3 CNN Externe Deputat extremist norvegian: Poliţia să oprească la frontiere grupurile de romi, bulgari şi francezi

Deputat extremist norvegian: Poliţia să oprească la frontiere grupurile de romi, bulgari şi francezi

Deputat extremist norvegian: Poliţia să oprească la frontiere grupurile de romi, bulgari şi francezi
Sursa foto: Foto: EPA
03 Mai 2013   •   20:04

Un deputat de extremă-dreapta norvegian propune închiderea frontierelor ţării grupurilor de romi, de bulgari şi de francezi, pe care îi consideră "infractori", scrie AFP.
   
Per Sandberg, vicepreşedintele Partidului Progresului (FrP, populist), propune "trei măsuri imediate pentru diminuarea cerşetoriei şi infracţionalităţii".
   
"Poliţia poate opri la frontieră grupurile organizate de romi, de bulgari şi de francezi, întrucât se ştie că aceste persoane perturbă liniştea publică şi recurg la activităţi infracţionale", afirmă el.
   
Potrivit presei norvegiene, Sandberg îi vizase iniţial doar pe romi, dar, ulterior, pentru a nu fi acuzat de rasism, i-a adăugat pe francezi şi bulgari.
   
Norvegia, una dintre cele mai bogate ţări din Europa şi unul dintre puţinele state foarte dezvoltate care au evitat să adere la UE, doreşte interzicerea cerşetoriei, iar oportunitatea a fost prinsă de Partidul Progresului, care doreşte să se folosească de acest fapt pentru a ajunge la putere, într-o coaliţie cu Partidul Conservator, în urma alegerilor legislative din septembrie.



×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close