Antena 3 CNN Externe Deputaţii germani se reunesc într-o sesiune extraordinară în Bundestag, urmând să dezbată acuzaţiile de spionaj la adresa SUA

Deputaţii germani se reunesc într-o sesiune extraordinară în Bundestag, urmând să dezbată acuzaţiile de spionaj la adresa SUA

Deputaţii germani se reunesc într-o sesiune extraordinară în Bundestag, urmând să dezbată acuzaţiile de spionaj la adresa SUA
de M.T.    |    18 Noi 2013   •   15:50

Deputaţii germani se reunesc, luni după-amiază, într-o sesiune extraordinară în Bundestag, urmând să discute despre dezvăluirile legate de o posibilă supraveghere a convorbirilor telefonice ale cancelarului Angela Merkel, informează AFP, citată de Agerpres.

Şedinţa are loc la solicitarea stângii radicale şi a Verzilor, ca urmare a informaţiilor care au apărut în presă în luna octombrie.

Discuţiile vor dura o oră şi jumătate, iar pe ordinea de zi a acestora se află două probleme: consecinţele acestei afaceri de spionaj asupra relaţiilor transatlantice şi cererea Verzilor de a-i acorda azil în Germania lui Edward Snowden, fostul agent al serviciilor secrete americane aflat originea scurgerilor de informaţii despre programele SUA de monitorizare a comunicaţiilor.

În legătură cu acest ultim aspect, guvernul german a afirmat deja categoric că nu se pune problema primirii lui Snowden, aflat în prezent în Rusia, unde a primit în octombrie statutul de refugiat pentru o perioadă de un an.

În cadrul sesiunii extraordinare din Bundestag, ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, urmează să ia cuvântul în numele guvernului, în timp ce cancelarul Angela Merkel, potenţiala victimă a spionajului american, va asista la discuţii, fără a interveni însă în timpul dezbaterii.

Relaţiile dintre Berlin şi Washington au devenit tensionate după dezvăluirile legate de spionajul american.

Secretarul de stat american, John Kerry, a recunoscut recent în presa germană „tensiunile” cu Germania, partener major al SUA, încercând în acelaşi timp să dea asigurări că cei doi aliaţi vor avea în continuare „o relaţie puternică”.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close