Antena 3 CNN Externe Descindere în casa unui utilizator de Twitter acuzat că răspândeşte zvonuri despre starea de sănătate a lui Chavez

Descindere în casa unui utilizator de Twitter acuzat că răspândeşte zvonuri despre starea de sănătate a lui Chavez

Descindere în casa unui utilizator de Twitter acuzat că răspândeşte zvonuri despre starea de sănătate a lui Chavez
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    08 Ian 2013   •   11:34

Ofiţerii de informaţii din Venezuela au descins în casa unui utilizator de Twitter care este suspectat că răspândeşte zvonuri destabilizatoare despre starea de sănătate a preşedintelui Hugo Chavez, scrie The Guardian.

Echipa Sebin (Servicio Bolivariano de Inteligencia Nacional) nu l-a găsit acasă pe Federico Medina Ravell, însă a confiscat câteva computere ale acestuia, potrivit presei locale.

Medina Ravell este vărul lui Alberto Federico Ravell, un cunoscut opozant al regimului, jurnalist şi cofondator al Globovision, o televiziune de ştiri care l-a criticat de multe ori pe Chavez.

Microbloggerul este acuzat că instigă la terorism prin intermediul reţelelor de socializare, fiind considerat cel care se află în spatele contului de Twitter @LucioQuincioC, care susţine că Hugo Chavez nu va reveni de la Havana, acolo unde a fost internat la începutul lunii decembrie pentru o nouă operaţie de cancer.

Descinderea ofiţerilor Sebin vine într-un moment sensibil, înaintea unei festivităţi care ar trebui să se defăşoare joi, dar care cel mai probabil va fi amânată din cauza stării de sănătate a preşedintelui Chavez.

Luni seară, Ernesto Villegas, ministrul informaţiilor, a anunţat că Hugo Chavez se află într-o „situaţie (medicală) stabilă”, informează AFP.

Precedentul comunicat al guvernului de la Caracas, dat publicităţii joi, 3 ianuarie, făcea cunoscut că Hugo Chavez, în vârstă de 58 de ani, suferă de „insuficienţă respiratorie” consecutivă unei „infecţii pulmonare grave”.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close