Antena 3 CNN Externe "Descoperă Rusia!" Turişti întâmpinaţi cu tancuri pe străzile din Moscova

"Descoperă Rusia!" Turişti întâmpinaţi cu tancuri pe străzile din Moscova

"Descoperă Rusia!" Turişti întâmpinaţi cu tancuri pe străzile din Moscova
28 Aug 2012   •   15:45

La prima vedere, un poster destinat să atragă turiştii în capitala Rusiei înfăţişează un peisaj atractiv în care apar celebrele catedrale, malul unui râu şi mai multe vehicule, aparent destinate turiştilor.

Dar, la o privire mai atentă, devine evident faptul că vehiculele sunt, de fapt, un convoi de camioane militare, care sunt transportă rachete balistice intercontinentale, inclusiv focoase nucleare, informează Daily Mail.



Posterul este conceput pentru a face publicitate companiei aeriene ruseşti Aeroflot.

Acesta a intrat în atenţia presei occidentale după ce a apărut pe pereţii unei staţii de metrou din Belgia.

"Nu ai cum să le ratezi, rachetele sunt în mod flagrant şi evident acolo", a declarat pentru Telegraph Remi Mertens, 31 de ani, un navetist pe metroul Bruxelles.

"E greu de crezut că este o greşeală. Posterele sunt peste tot în staţiile de metrou", a adăugat acesta, adăugând că mulţi belgieni se opresc pentru a privi îndeaproape tancurile.



Unele dintre armele din poster par a fi "Topol", lansatoare mobile de rachete nucleare, cunoscute de către NATO ca SS-27s. Ele sunt prezentate în fiecare an în timpul Paradei Victoriei din Rusia, care marchează încheierea celui De-al doilea Război Mondial.



×
Subiecte în articol: Rusia Moscova
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close