Antena 3 Externe Descoperire colosală în Marea Neagră. Va asigura necesităţile Turciei timp de aproape zece ani!

Descoperire colosală în Marea Neagră. Va asigura necesităţile Turciei timp de aproape zece ani!

de Silvia Țigănilă    |    21 Aug 2020   •   23:35
Descoperire colosală în Marea Neagră. Va asigura necesităţile Turciei timp de aproape zece ani!
Sursa foto: Pixabay.com

Descoperire uriașă în Marea Neagră. Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat descoperirea în Marea Neagră a celui mai mare zăcământ de gaze naturale din istoria Turciei.

"Astăzi, vreau să anunţ o informaţie de importanţă istorică. Turcia a descoperit în Marea Neagră cel mai mare zăcământ din istoria ţării", a declarat Recep Erdogan. Nava de explorare Fatih a descoperit un zăcământ de 320 de miliarde de metri cubi de gaz în Marea Neagră. 

Zăcământul va începe să fie exploatat în anul 2023

Turcia efectuează de mult timp explorări în Marea Neagră şi în Marea Mediterană pentru a depista rezerve de hidrocarburi. Zăcământul de gaze estimat la 320 de miliarde de metri cubi ar putea asigura necesităţile Turciei timp de aproape zece ani.

Pot exista zăcăminte suplimentare în zonă!

Președintele Turciei a transmis că operaţiunile de explorare în Marea Mediterană vor fi accelerate. Recep Erdogan afirmă că datele colectate indică posibilitatea de a exista zăcăminte suplimentare în aceeaşi zonă. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close