Antena 3 CNN Externe Descoperire alarmantă a geologilor: Un cutremur de 9 grade și un tsunami devastator ar putea avea loc în următorii 50 de ani, în Hawaii

Descoperire alarmantă a geologilor: Un cutremur de 9 grade și un tsunami devastator ar putea avea loc în următorii 50 de ani, în Hawaii

Descoperire alarmantă a geologilor: Un cutremur de 9 grade și un tsunami devastator ar putea avea loc în următorii 50 de ani, în Hawaii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
16 Mai 2016   •   15:32

În latura sudică a insulei Hawaii există o peșteră de proporții și un canal de scurgere, unde oamenii de știință au găsit dovezi că, în urmă cu aproximativ 500 de ani, un tsunami puternic a lovit zona.

Tsunamiul a fost declanșat de un cutremur de proporții catastrofale, de magnitudine de 9 grade. În acest context, valurile au avut înălțime de până la zece metri – destul de mari încât să devasteze economia, populația și infrastructura insulei.

Și vestea îngrijorătoare este că acest fenomen extrem s-ar putea repeta în următorii 50 de ani, conform unui nou studiu, citat de Huffington Post.

Studiul, publicat în Jurnalul de Cercetare Geofizică, a implicat mai mulți cercetători de la o universitate din Manoa și a luat în calcul mai multe elemente, care duc în această direcție.

Conform aceleiași surse, daunele totale în urma unui astfel de eveniment catastrofal s-ar ridica la 40 de miliarde de dolari și ar putea impacta direct 400.000 de oameni, rezidenți și turiști.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close