Antena 3 CNN Externe Descoperire impresionantă în Peru. Templu vechi de 5.000 de ani, scos la lumină de arheologi

Descoperire impresionantă în Peru. Templu vechi de 5.000 de ani, scos la lumină de arheologi

Descoperire impresionantă în Peru. Templu vechi de 5.000 de ani, scos la lumină de arheologi
Sursa foto: Foto: Peruvian Ministry of Culture
13 Feb 2013   •   20:21

Arheologii din Peru au anunţat descoperirea unui templu în situl El Paraiso, în apropiere de capitala Lima, scrie BBC news.

Potrivit cercetătorilor, intrarea în structura dreptunghiulară, despre care se crede că datează de acum 5.000 de ani, se face printr-un culoar extrem de îngust.

În centrul templului arheologii au descoperit o vatră despre care cred că era folosită pentru a arde ofrande în cadrul ceremoniilor religioase.

Situl El Paraiso, care cuprinde 10 ruine, este unul dintre cele mai mari situri arheologice din zona centrală a Republicii Peru.



Arheologii au descoperit această structură, care măsoară 6,82 metri pe 8,04 metri, în aripa dreaptă a piramidei principale din El Paraiso.

Specialiştii desfăşurau un efort de conservare a sitului la ordinul Ministerului Culturii din Peru când au identificat rămăşiţele, ce nu fuseseră observate până acum din cauza nisipului şi a pietrelor care le acopereau.

Zidurile templului erau concepute din piatră şi acoperite cu argilă galbenă foarte fină, în care s-au găsit urme de vopsea roşie.

Arheologul Marco Guillen, care a coordonat echipa de cercetători care a făcut această descoperire, afirmă că vatra descoperită oferă noi indicii despre civilizaţia care a folosit acest templu.

„Principala caracteristică a religiei lor era folosirea focului, care ardea în centrul templului. Fumul permitea preoţilor să formeze o conexiune cu zeii lor”, a explicat acesta pentru BBC.

Dacă vechimea templului va fi confirmată, acesta se va număra printre cele mai vechi situri din lume, fiind comparabil cu străvechiul oraş Caral, aflat la 200 de kilometri la nord de El Paraiso.


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close