Antena 3 CNN Externe Descoperire INCENDIARĂ în SUA. Regele mărilor a fost descoperit

Descoperire INCENDIARĂ în SUA. Regele mărilor a fost descoperit

Descoperire INCENDIARĂ în SUA. Regele mărilor a fost descoperit
Sursa foto: Foto: abcnews.go.com
14 Oct 2012   •   20:35

Optezeci și două de milioane de ani mezozaurul a terorizat marea cu dimensiunea sa impunătoare și forma sa în formă de șarpe, care ar fi putut înghiți un om dintr-o singură mușcătură, scrie abcnews.go.com.

Astăzi, reptilele marine dispărute sunt o sursă de fascinație pentru membrii Societății Paleontologilor din Dallas, care au petrecut ultimii patru ani excavând cu atenție să nu ciobească oasele unui astfel de animal, care datează din perioada Cretacicului.

Această fosilă de mezozaur are în jur de 40 de metri și a fost descoperită într-un pârâu din Garland, Texas, în 2008, a declarat Darlene Sumerfelt, un voluntar care a lucrat la proiect.

”Cele mai multe oase erau înglobate în calcar, așa că au trebuit excavate în condiții dure. Am folosit ciocane de foraj pentru a da jos bucățile de calcar, iar apoi le-am adus în laborator pentru a le pregăti”, a spus ea. ”E un proces lung.”

Excavarea pârâului a durat 750 de ore, în timp ce voluntarii de la Societatea Paleontologilor din Dallas au petrecut 2000 de ore săpând lent cu mâinile pentru a descoperi oasele.

După ani de dăruire, grupul speră să termine maxilarul până în 2013, a declarat Sumerfelt. După asta, ei vor trimite 60/70% din oasele recuperate pentru a fi afișate la Muzeul din McKinney, Texas.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close