Antena 3 CNN Externe Descoperire înfricoșătoare în epava feribotului scufundat în 2014. Peste 300 de oameni au murit în naufragiu

Descoperire înfricoșătoare în epava feribotului scufundat în 2014. Peste 300 de oameni au murit în naufragiu

Descoperire înfricoșătoare în epava feribotului scufundat în 2014. Peste 300 de oameni au murit în naufragiu
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mai 2017   •   10:43

Fragmente de oase care ar putea fi umane au fost găsite miercuri în epava feribotului sud-coreean Sewol, recuperată în cursul unei operațiuni periculoase la trei ani după naufragiul care s-a soldat cu 304 morți, printre victime fiind în principal liceeni, scrie AFP și Agerpres.

Nava de 6.825 tone și 145 de metri lungime s-a scufundat pe 16 aprilie 2014 în largul insulei Jindo (sud-vest). În urma unei manevre foarte complicate de recuperare, epava a fost transportată la sfârșitul lunii martie într-un port sud-coreean.

Naufragiul a afectat mandatul fostei președinte sud-coreene Park Geun-Hye, destituită de atunci și plasată în arest preventiv în urma unui mare scandal de corupție.

Corpurile a nouă victime ale tragediei, unul dintre cele mai grave dezastre maritime din țară, nu au fost găsite niciodată și recuperarea feribotului a fost o cerere majoră a familiilor victimelor.

Două fragmente de oase au fost găsite miercuri într-o cabină a pasagerilor de la etajul patru al feribotului Sewol, a anunțat Ministerului Mării. Citând specialiști în medicină legală prezenți la fața locului, ministerul a adăugat că ar fi vorba, potrivit aparențelor, de oase umane. Acestea au fost trimise Serviciului național de medicină legală pentru teste ADN.

Săptămâna trecută, un scafandru care cerceta locul în care s-a scufundat feribotul, la 44 metri adâncime, a găsit un fragment de os care ar putea fi o tibie umană.

Drama, cauzată în principal de erori umane — spațiul de depozitare ilegal modificat și supraîncărcat, un echipaj fără experiență și relații problematice între operator și autoritățile de reglementare — a șocat întreaga țară.

Feribotul s-a scufundat în decurs de trei ore, dar cei care erau la bord nu au primit ordin de evacuare. Căpitanul feribotului Sewol, Lee Jun-Seok, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru 'ucidere prin neglijență' și 14 membri ai echipajului au fost condamnați la pedepse cuprinse între doi și 12 ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: naufragiu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close