Antena 3 CNN Externe Descoperire îngrijorătoare pe plajele din Barcelona. La ce pericole sunt expuși turiștii

Descoperire îngrijorătoare pe plajele din Barcelona. La ce pericole sunt expuși turiștii

Descoperire îngrijorătoare pe plajele din Barcelona. La ce pericole sunt expuși turiștii
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
16 Aug 2017   •   17:35

Plajele din Barcelona s-au transformat într-un loc favorabil de comercializare ilegală a băuturilor și mâncărurilor, unde turiștii se expun fără să știe unor riscuri uriașe.

Jurnaliștii El Pais au cumpărat sangria, mojito si sandvișuri de la vânzătorii ambulanți de pe plaja Barceloneta, pe care le-au dus la laborator pentru a fi analizate. Specialiștii au descoperit că în toate produsele se aflau bacterii care pot provoca infecții alimentare.

Potrivit stirileprotv.ro, pe lângă nivelurile ridicate de E.Coli, specialiștii au constatat că toate produsele erau vândute la temperaturi mult prea ridicate față de cele normale. În afară de sangria, care conține alcool, deci un dezinfectant, celelalte produse au rezultate pozitive la E.Coli, adică materie fecală.

Conform directorului laboratorului de analize, Stafilococul auriu si E.Coli sunt indicatori au igienei precare cu care au fost manipulate produsele. A fost descoperită și prezența salmonellei și a lysteriei monocytogenes, care dacă este contactată în timpul sarcinii, poate cauza avort. Prezența infecției înaintea sau în timpul nașterii poate determină listerioză neonatală.

×
Subiecte în articol: plaja Barcelona turisti bauturi descoperire
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close