Antena 3 CNN Externe Descoperire învăluită în mister. Cercetătorii, înfiorați de un "ou auriu" găsit în Golful Alaska: "Aşa începe orice film de groază"

Descoperire învăluită în mister. Cercetătorii, înfiorați de un "ou auriu" găsit în Golful Alaska: "Aşa începe orice film de groază"

Un "ou auriu" descoperit în Golful Alaska i-a uimit chiar și pe oamenii de știință, care nu pot spune cu certitudine ce reprezintă obiectul bizar.

Descoperire învăluită în mister. Cercetătorii, înfiorați de un "ou auriu" găsit în Golful Alaska: "Aşa începe orice film de groază"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   17:32

Oamenii de ştiinţă din cadrul Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA) au făcut descoperirea în sudul coastei din Alaska, în timpul unei expediţii de 24 de zile.

Obiectul strălucitor a fost găsit la o adâncime de peste 3.000 de metri, în Golful Alaska, fiind moale la atingere, ca un fel de ţesut al pielii.

Cercetătorii au fost surprinși de această descoperire bizară și sunt de părere că obiectul strălucitoru ar fi fost, la un moment dat, un burete de mare.

"Acest obiect circular, auriu, asemănător unui ou, a stârnit imaginaţia multora", a scris NOAA, pe X (fostul Twitter).

Citește și: Descoperire macabră pe plajă: O turistă a trecut prin clipe de coșmar când a văzut ce se ascundea în nisip, în Spania

La o primă vedere,  "oul auriu" pare un nodul de pirită înfăşurat sub reziduuri marine, însă cercetătorii subliniază că obiectul descoperit este cu adevărat o ciudățenie.

"Sper ca atunci când o să atingem obiectul nu o să iasă nimic de acolo", a glumit un cercetător.

"Aşa începe orice film de groază", a comentat un altul, înainte ca obiectul să fie analizat.

Un braţ robotic controlat de la distanţă a "gâdilat" oul, lucru ce a dezvăluit textura asemănătoare pielii.

"Când nu putem spune ce este cu certitudine, atunci e ceva ciudat", a subliniat unul dintre membrii echipei de cercetare, potrivit The Sun.

×
Subiecte în articol: descoperire inedită Alaska cercetatori
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close