Antena 3 Externe Descoperire istorică: Există apă pe lună

Descoperire istorică: Există apă pe lună

24 Sep 2009   •   13:50
Descoperire istorică: Există apă pe lună
Sursa foto: luna

O descoperire extrem de importantă a fost făcută de astronomii de la trei universităţi americane. Pe baza fotografiilor şi măsurătorilor făcute de mai mulţi sateliţi spaţiali, s-a constatat că la suprafaţa lunii există legături chimice între oxigen şi hidrogen, de tipul OH sau H2O. Cu alte cuvinte, există apă pe Lună. Faptul i-a entuziasmat pe cercetători şi a înflăcărat imaginaţia adepţilor teoriei colonizării satelitului natural al Pământului.

După analiza fotografiilor, specialiştii au stabilit că la suprafaţa Lunii există o peliculă subţire de apă, mai concentrată în zonele reci, şi la cei doi poli.

Timp de decenii, luna a fost considerată o lume moartă şi neinteresantă. Misiunile Apollo din anii 60 şi 70 au adus câteva pietre lunare în care s-au identificat cantităţi infime de apă, însă întotdeauna s-a considerat că acele cantităţi erau datorate contaminării cu mediul de pe Terra.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close