Antena 3 Externe Descoperire istorică la Ierusalim: ”Este un miracol arheologic”

Descoperire istorică la Ierusalim: ”Este un miracol arheologic”

24 Aug 2017   •   09:58
Descoperire istorică la Ierusalim: ”Este un miracol arheologic” Foto: Pixabay.com

Un mozaic care prezintă o inscripţie în limba greacă, realizat în urmă cu 1.500 de ani, a fost descoperit în timpul unor lucrări pentru instalarea unor cabluri de comunicaţie în partea veche a oraşului Ierusalim.

Inscripţia face referire la împăratul roman Iustinian şi la Constantin, care era stareţ în biserica fondată de Iustinian în Ierusalim. Arheologii cred că această descoperire îi va ajuta să înţeleagă proiectele de construcţie ale lui Iustinian în oraş.

„Cel mai evlavios împărat roman Flavius Iustinian şi preotul cu cea mai mare dragoste pentru Dumnezeu, Constantin, au construit clădirea în care (mozaicul) s-a păstrat în timpul indictio 14”, arată inscripţia.

”Faptul că inscripţia a supravieţuit este un miracol arheologic”, a spus David Gellman, director al lucrărilor.

Potrivit News.ro, termenul indictio face referire la numărătoarea anilor. Potrivit arheologilor, mozaicul datează din anii 550-551 e.n.

Cercetătorii sunt de părere că mozaicul a făcut parte dintr-o clădire, localizată în apropierea Porţii Damasc din oraşul vechi, care folosea drept hostel pentru pelerini.

Mozaicul, care a fost prezentat presei miercuri, a fost descoperit la începutul verii. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close