Antena 3 CNN Externe Descoperire istorică: ORAŞUL LUI AVRAAM, părintele creştinismului, dezgropat de arheologi în sudul Irakului

Descoperire istorică: ORAŞUL LUI AVRAAM, părintele creştinismului, dezgropat de arheologi în sudul Irakului

Descoperire istorică: ORAŞUL LUI AVRAAM, părintele creştinismului, dezgropat de arheologi în sudul Irakului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
05 Apr 2013   •   09:29

Arheologii britanici au scos la lumină ruinele unui complex antic, în sudul Irakului, unde se crede că a trăit Avraam (Abraham sau Ibrahim - n.r.) părintele a trei mari religii ale lumii: creştinismul, iudaismul şi islamismul, scrie Daily Mail.

Datorită vechimii de 4.000 de ani a complexului descoperit, arheologii consideră că acesta reprezintă o legătură directă cu Avraam, una dintre cele mai importante figuri religioase din istorie.

Complexul, care datează aproximativ din anul 2.000 i.Hr., are o mărime extrem de rară pentru această perioada istorică, având laturile de circa 80 de metri, potrivit arheologului Stuart Campbell de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie.

Echipa de arheologi, care a fost condusa de profesorul Stuart Campbell şi dr. Jane Moon, ambii de la Universitatea din Manchester, alături de Robert Killick, un arheolog independent, a fost prima care a excavat în sudul Irakului încă din anii '80.

"Aceasta este o descoperire uluitoare şi ne simţim privilegiaţi să fim primii care lucrează la acest sit istoric important", a spus Campbell.

Unul dintre cele mai importante obiecte găsite in acest sit este o placă de mici dimensiuni care reprezintă figura unui om care se închină, apropiindu-se de un loc sacru.



Despre Avraam se scrie în Cartea Genezei că s-a născut în oraşul Ur din Caldeea. Familia s-a mutat la Haran, pentru ca, după moartea tatălui său, Avraam să plece către Oraşul Sfânt.



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close