Antena 3 CNN Externe Descoperire macabră în Libia: Peste 1.700 de cadavre, găsite într-o groapă comună

Descoperire macabră în Libia: Peste 1.700 de cadavre, găsite într-o groapă comună

Descoperire macabră în Libia: Peste 1.700 de cadavre, găsite într-o groapă comună
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
26 Sep 2011   •   07:50

Autorităţile libiene au făcut o descoperire macabră la Tripoli. Peste 1.700 de cadavre au fost găsite într-o groapă comună.Rămăşiţele aparţin victimelor unui masacru comis de oamenii lui Gaddafi în 1996. Rudele celor morţi cer acum răzbunare.

Noile autorităţi de la Tripoli au anunţat ieri că au găsit peste 1.700 de cadavre aruncate într-o groapă comună. Osemintele aparţin unor prizonieri ucişi în urmă cu 15 ani în închisoare Abu Salim.

Mormântul a fost descoperit în urmă cu două săptămâni, după ce mai mulţi foşti gardieni au povestit ce s-a întâmplat la Abu Salim în 1996. Prezente la faţa locului, rudele victimelor şi-au povestit dramele şi au cerut ca toţi cei vinovaţi să fie pedepsiţi.



În închisoare Abu Salim au fost închişi, de-a lungul timpului, toţi cei care se opuneau regimului lui Muammar Gaddafi.

Organizaţiile pentru drepturile omului estimează că în masacrul din 1996 şi-ar fi pierdut viaţa peste 2 000 de persoane.

Între timp luptele împotriva ultimelor forţe rămase loiale Colonelui continuă. Autorităţile de la Tripoli au anunţat că au cucerit zona de est a oraşului Sirte, localitate unde se crede că s-ar ascunde fostul lider libian. 

 




×
Subiecte în articol: Libia masacru cadavre groapa comuna Tripoli
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close