Antena 3 CNN Externe Descoperire sinistră: Oamenii se trag din... canibali (FOTO)

Descoperire sinistră: Oamenii se trag din... canibali (FOTO)

Descoperire sinistră: Oamenii se trag din... canibali (FOTO)
Sursa foto: craniu
28 Mai 2010   •   13:34

Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit rămăşiţe ale primului om de pe Terra, Homo gautengensis, care a dispărut în urmă cu 600.000 de ani. După ce au analizat în amănunt oasele descoperite, cercetătorii au ajuns la o concluzie cel puţin interesantă: strămoşul oamenilor era canibal.

Teoria a fost făcută de oamenii de ştiinţă, după analizarea unor bucăţi de craniu. Din rămăşiţele descoperite în peşterile din Sterkfontein, Africa de Sud, antropologii au reuşit să reconstituie în laborator înfăţişarea celui mai vechi om de pe Pământ, informează Daily Mail.

Potrivit doctorului Darren Curnoe, este foarte posibil ca strămoşul omului să fi fost canibal. Cercetătorul a ajuns la această concluzie, după ce a descoperit răni în zona scalpului. ?A fost jupuit, fie pentru un ritual de înmormântare, fie mai degrabă pentru consumul cărnii?, a explicat omul de ştiinţă. ?Suntem aproape siguri că omul se afla pe meniul lui Homo gautengensis?, a adăugat doctorul.

Homo gautengensis ar fi avut o înaltime de aproximativ un metru şi ar fi cântărit numai 44 de kilograme. Acesta avea dinţi adaptaţi atât consumului de carne, cât şi cosumului de plante.





Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close