Antena 3 CNN Externe Descoperire șocantă a anchetatorilor în legătură cu bomba de la Manchester Arena. Conținutul dispozitivului i-a șocat pe toți. ”Nu a lucrat singur!”

Descoperire șocantă a anchetatorilor în legătură cu bomba de la Manchester Arena. Conținutul dispozitivului i-a șocat pe toți. ”Nu a lucrat singur!”

Descoperire șocantă a anchetatorilor în legătură cu bomba de la Manchester Arena. Conținutul dispozitivului i-a șocat pe toți. ”Nu a lucrat singur!”
Sursa foto: Foto: Twitter
24 Mai 2017   •   10:44

Bomba improvizată a atacatorului de la Manchester Arena a fost extrem de ”sofisticată”, fiind burdușită cu ”piulițe, șuruburi și cuie” pentru a provoca daune pe o arie cât mai extinsă, scrie Mirror.

Potrivit experților, explozia de la Manchester arată un nivel de planificare care nu a fost văzut de la bombardamentele din ultima perioadă, sugerând că teroristul nu a lucrat singur.

Un fost șef al armelor chimice și biologice pentru armata britanică și NATO a declarat pentru Mirror: "Mi se arată o capacitate pe care nu o puteți învăța doar pe internet, așa că aș fi foarte surprins dacă atacatorul a lucrat singur”.

Mai multe surse au declarat pentru Manchester Evening News că multe dintre victimele care au supraviețuit atacului au ajuns la spital cu fragmente metalice înfipte în trup.

De asemenea, un fost membru al Biroului Național de Combatere a Terorismului a descris atentatul de la Manchester Arena ca fiind unul "sofisticat" și ”bine planificat”.

Lee Dodderidge susține că există mai multe semne care indică faptul că natura atacului terorist a fost una ”bine planificată și gândită” din timp.

”Deși unii oameni ar putea să privească tragedia și să creadă că a fost vorba de un atac izolat, sunt indicii care arată că totul a fost planificat”, a spus Lee Dodderidge.

Un alt fost expert în securitate, Chris Phillips, a descris atacul îngrozitor ca fiind mult mai evoluat, în comparație alte atacuri anterioare, sugerând că autorul masacrului de la Manchester Arena nu a fost un ”amator”, ci un individ antrenat în luptă.
 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close