Antena 3 CNN Externe Descoperire uluitoare făcută de SPIONII americani în România. "Avem suficiente dovezi pentru a demonstra asta"

Descoperire uluitoare făcută de SPIONII americani în România. "Avem suficiente dovezi pentru a demonstra asta"

Descoperire uluitoare făcută de SPIONII americani în România. "Avem suficiente dovezi pentru a demonstra asta"
de O.P.    |    04 Sep 2013   •   13:09

Imaginile de satelit de pe teritoriul țărilor din fostul lagăr socialist, realizate de serviciile de spionaj americane in timpul "războiului rece" (anii 1960-1980), au permis oamenilor de stiinta britanici sa descopere in Romania o parte din fostele fortificatii de frontiera (Limes), datand din secolul al II-lea, construite in stapanirea romana - Valul lui Traian -, potrivit Herald Scotland.

Oamenii de stiinta de la universitatile din Glasgow (Scotia) și Exeter (Anglia) au reperat pe fotografiile staelitilor spion traseul fostelor ziduri facute una cu pamantul.

Ridicat de la Dunăre până la Marea Neagră, avand o lungime totală de aproximativ 60 km, o lățime de 8,5 m si înălțime de 3,5 m, de-a lungul valului au mai fost construite 32 de cetății .

"Aceasta este o descoperire extrem de importanta. Acum avem destule dovezi pentru a demonstra existența unui sistem complex de fortificatii de frontiera a Imperiului Roman, si exemplul cel mai estic al barierei artificiale ridicate în Imperiul Roman . " se arata într-un articol semnat de profesorul Bill Hanson, de la Universitatea din Glasgow, citat de incomemagazine.ro.

×
Subiecte în articol: spionaj Razboiul Rece
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close