Antena 3 CNN Externe Urme de cocaină, depistate în Parlamentul britanic. Autoritățile solicită o anchetă

Urme de cocaină, depistate în Parlamentul britanic. Autoritățile solicită o anchetă

Autoritățile parlamentare britanice au transmis că vor chema poliția după ce în presă au apărut informații cu privire la depistarea unor urme de cocaină în numeroase locuri din clădirea Legislativului.

Urme de cocaină, depistate în Parlamentul britanic. Autoritățile solicită o anchetă
Sursa foto: Getty Images/ Spencer Platt - imagine cu caracter ilustrativ
de Cerasela Stafie    |    06 Dec 2021   •   23:42

Informația a fost distribuită de publicația Sunday Times. Potrivit jurnaliștilor, șervețele de detectare a drogurilor au găsit urme de cocaină în 11 locații care sunt accesibile doar parlamentarior acreditați, personalului și jurnaliștilor. Între acestea se află și o toaletă din apropierea biroului parlamentar al premierului Boris Johnson.

Autoritățile parlamentare au anuțat că vor chema polițiștii, pentru a demara o anchetă. ”Informațiile despre consumul abuziv de droguri în Parlament transmise Sunday Times sunt profund îngrijorătoare și le voi aborda ca prioritate cu Poliția Metropolitană în această săptămână”, a spus Lindsay Hoyle, președintele Camerei Comunelor, într-un comunicat.

„Mă aștept să văd aplicarea completă și eficientă a legii,” a adăugat. Purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson, Max Blain, a declarat luni că rapoartele „sunt îngrijorătoare”, scrie Independent.co.uk.

Acuzațiile au apărut în momentul în care Guvernul a anunțat o nouă strategie de combatere a abuzului de droguri și a criminalității legate de droguri. Proiectul legislativ, publicat luni, anunță alocarea mai multor resurse pentru reabilitarea dependenților, alături de o reprimare a traficanților de droguri.

Guvernul intenționează, de asemenea, trateze problema consumatorilor de droguri recreative, pentru a suprima cererea de narcotice. Acest lucru s-ar putea face inclusiv prin contactarea clienților găsiți în telefoanele confiscate ale traficanților de droguri „cu o serie de mesaje pentru a descuraja consumul de droguri”.

Ministrul Justiției, Kit Malthouse, a spus că rapoartele despre consumul de droguri în Parlament nu sunt surprinzătoare: ”În mod evident, există câteva mii de oameni care lucrează pe proprietate și aș fi surprins dacă nu ar exista printre ei câțiva consumatori de droguri”, a spus el pentru Sky News.

×
Subiecte în articol: cocaina parlament Marea Britanie poliție
Parteneri
Noua lege a pensiei: Procentele de creştere pe grupele de vârstă
x close