Antena 3 CNN Externe "Deşi sunt ROMÂN, sunt totuşi un OM BUN". Povestea impresionantă a românului DEMN care i-a cucerit pe norvegieni

"Deşi sunt ROMÂN, sunt totuşi un OM BUN". Povestea impresionantă a românului DEMN care i-a cucerit pe norvegieni

"Deşi sunt ROMÂN, sunt totuşi un OM BUN". Povestea impresionantă a românului DEMN care i-a cucerit pe norvegieni
Sursa foto: Foto: www.nrk.no
15 Feb 2012   •   09:36

Povestea unui român impresionează Norvegia. Cristian Ioniţă este asistent medical la o clinică stomatologică norvegiană şi unul dintre cei mai apreciaţi angajaţi. Deşi acum se bucură de succes şi mai nou, de notorietate, românul a povestit greutăţile prin care a trecut până să ajungă să ducă o viaţă lipsită de griji.

Cristian Ioniţă a venit în Norvegia în urmă cu un an şi jumătate în căutarea unui trai mai bun. A simţit însă pe propria piele cât de greu este să lupţi împotriva reputaţiei proaste pe care o au românii în străinătate.

Românul a fost nevoit să doarmă pe străzi pentru că nu avea prieteni sau familie care să îl ajute. Deşi trăia de pe o zi pe alta, a continuat să spere.



"Am trăit şi am dormit în maşină trei săptămâni. Mâncam doar o dată pe zi, dar nu m-am apucat de cerşit, ca unii dintre conaţionalii mei" povesteşte românul.

Când a reuşit să îşi găsească o slujbă, Cristian Ioniţă a vrut să demonstreze că ideile preconcepute despre est-europeni sunt greşite. A muncit din greu, iar acum este unul dintre angajaţii de bază ai firmei unde lucrează.

"Am întâlnit oameni minunaţi care mi-au oferit şansa să demonstrez faptul că, deşi sunt român, sunt totuşi un om bun".

Cristian Ioniţă spune despre el că este unul dintre cei care au avut noroc. Recunoaşte însă că mulţi dintre cunoscuţii săi sunt discriminaţi doar pentru că vin din România.


×
Subiecte în articol: roman România
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close