Antena 3 CNN Externe Designerul francez Christian Louboutin a obţinut în justiţie interzicerea unei campanii antiislam

Designerul francez Christian Louboutin a obţinut în justiţie interzicerea unei campanii antiislam

Designerul francez Christian Louboutin a obţinut în justiţie interzicerea unei campanii antiislam
Sursa foto: foto: Intact Images
14 Oct 2013   •   18:15

Designerul francez de încălţăminte de lux Christian Louboutin a obţinut luni în justiţia belgiană oprirea unei campanii publicitare a unei asociaţii apropiate de extrema dreaptă flamandă în care apar celebrele sale tălpi roşii, conform Mediafax.

Tribunalul Comercial din Anvers (nord), sesizat de o societate franceză, a decis ca asociaţia "Vrouwen tegen Islamering" (VTI - "Femei împotriva islamizării") să retragã în 24 de ore afişele sale în care figurează pantofii Louboutin, cunoscuţi în lume datorită tălpilor roşii.
   
Afişul, însoţit de mesajul "Libertate sau islam?" arată partea din spate a picioarelor unei tinere care poartă pantofi cu tãlpi roşii şi îşi ridicã fusta de culoare neagrã pânã la nivelul şoldului stâng, sugerând în ce mod înălţimea acesteia este "acceptabilă" sau nu în ochii musulmanilor.
   
Picioarele îi aparţin lui Anke Van dermeersch, o fostă miss Belgia devenită senatoare din partea partidului de extremă dreaptă Vlaams Belang (Interesul flamand).
   
Un lider al partidului, Filip Dewinter, a postat imediat pe Twitter un nou afiş uşor modificat, în care tălpile pantofilor nu mai sunt de culoare roşie, ci galbenă.
   
Anke Van dermeersch a denunţat ca fiind o "decizie politică" a Tribunalului Comercial.

×
Subiecte în articol: Campanie
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close