Antena 3 CNN Externe Despăgubiri pentru românii din Catalonia. „Voi cere bani pentru începutul unei noi vieți, în altă țară”

Despăgubiri pentru românii din Catalonia. „Voi cere bani pentru începutul unei noi vieți, în altă țară”

Despăgubiri pentru românii din Catalonia. „Voi cere bani pentru începutul unei noi vieți, în altă țară”
06 Oct 2017   •   12:30

Deputatul PMP de diaspora, Doru Coliu, solicită despăgubiri pentru românii care vor fi afectați de ieșirea Cataloniei din Uniunea Europeană, după o eventuală desprindere de Spania și declarare a independenței.

„Pe mine mă interesează în primul rând românii din Catalonia și copiii lor. Am intenția să fac o scrisoare către Carles Puigdemont, în care îi voi solicita să îmi spună cum va proteja investițiile și proprietățile românilor atunci când vor ieși din UE și dacă le va plăti diferența de valoare și despăgubiri celor care vor să plece. Deoarece au fost parte atunci când s-au angajat în fața UE.”, a transmis Coliu, potrivit gazetaromaneasca.ro.

Deputatul spune că este convins că mulți români din Catalonia vor pleca în alte zone ale Spaniei sau în alte țări, situație care va afecta multe familii.

„Mulți români vor pleca din Catalonia și pentru asta vor trebui să fie despăgubiți. Voi cere despăgubiri pentru începutul unei noi vieți în altă țară. De asemenea, nu trebuie să trecem cu vederea faptul că primii care vor suferi vor fi copiii care vor schimba școala.”, a declarat el.

 

×
Subiecte în articol: Catalonia independenta romani bani viaţa tara
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close