Antena 3 CNN Externe Detalii şocante în urma masacrului din Crimeea. Focurile de armă au durat 15 minute - VIDEO

Detalii şocante în urma masacrului din Crimeea. Focurile de armă au durat 15 minute - VIDEO

Detalii şocante în urma masacrului din Crimeea. Focurile de armă au durat 15 minute - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
18 Oct 2018   •   14:58

Masacru într-un liceu din Crimeea! 18 oameni au fost ucişi miercuri şi alţi 53 au fost răniţi de un elev care s-a sinucis. Anchetatorii consideră că nu a fost vorba de un atentat terorist, ci pur şi simplu de un atac criminal ale cărui motive sunt încă necunoscute. Crimeea a fost anexată ilegal de Rusia în 2014, dar atacul nu pare să fi avut o motivaţie politică.

Atacul a început prin explozia unei bombe plasate în cantina liceului tehnic din Kerci. Toată lumea s-a gândit la un atac terorist, dată fiind situaţia politică din Crimeea. În timp ce oamenii încercau să se pună la adăpost, agresorul a început să-i împuşte pe toţi cei întâlniţi în cale, elevi sau profesori.

Focurile de armă nu s-au oprit timp de 15 minute. Dar haosul şi confuzia s-au menţinut câteva ore. Autorităţile au vorbit mai întâi de o scurgere de gaze, apoi de un act terorist. Mai ales că în clădire s-a găsit încă o bombă, neexplodată. Până la urmă s-a dovedit că măcelul fusese comis de un elev al liceului care, apoi, se sinucisese.

Autorităţile ruse au decretat trei zile de doliu naţional şi au mobilizat în oraş unităţi ale armatei. Preşedintele Vladimir Putin a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a cerut anchetatorilor să afle cât mai repede motivele atacului. Se pare totuşi că adolescentul ucigaş era impresionat de atacurile sângeroase similare comise în şcoli din Statele Unite.

 

 

×
Subiecte în articol: masacru morti liceu elev focuri de arma Crimeea
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close