Antena 3 CNN Externe Detalii uluitoare în cazul românului căruia un medic italian i-a refuzat transplantul de inimă

Detalii uluitoare în cazul românului căruia un medic italian i-a refuzat transplantul de inimă

Detalii uluitoare în cazul românului căruia un medic italian i-a refuzat transplantul de inimă
Sursa foto: Foto: www.transplantinformers.com
27 Aug 2012   •   07:34

Doctorii care i-au salvat viaţa lui Nicuşor Grecu spun că, fără operaţie, ar fi murit în două săptămâni. Era într-o stare atât de gravă, încât a devenit prioritate pentru transplant de inimă la nivelul întregii Italii.

Medicii din Udine, care l-au operat pe român spun că, atunci când a ajuns la spitalul lor, avea clipele numărate. Doctorii din Udine susţin că Nicuşor Grecu era în starea cea mai gravă dintre toţi pacienţii cardiaci din Italia.

"Situaţia lui clinică era atât de gravă încât a fost pus în fruntea listei de urgenţe la nivel naţional. Asta înseamnă că prima inimă disponibilă în Italia îi revenea lui. Un pacient în astfel de condiţii are 15 zile de viaţă, dacă nu este supus unui transplant.", a declarat presei medicul care l-a operat pe român.

Transplantul a avut loc astfel în noaptea de 21 spre 22 august. Cu doar câteva zile înainte, medicul din Padova spunea, în mod inexplicabil, că pacientul e stabil.

Presa l-a acuzat pe doctorul din Padova că a refuzat transplantul lui Nicuşor Grecu pentru că e român, fapt dezminţit de superiorii săi. Medicul este însă acum anchetat. Românul însă, se recuperează în Spitalul din Udine.




×
Subiecte în articol: roman
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close