Antena 3 CNN Externe Detaliul bizar observat la priveghiul Dariei Dughina. "Sicriu deschis pentru cineva aruncat în aer și ars într-o mașină?"

Detaliul bizar observat la priveghiul Dariei Dughina. "Sicriu deschis pentru cineva aruncat în aer și ars într-o mașină?"

Televiziunile ruse de stat au difuzat astăzi ample imagini de la priveghiul Dariei Dughina, fiica ideologului lui Putin, Alexander Dughin, moartă în urma unui atentat care a avut loc la marginea Moscovei în urmă cu trei zile.

Detaliul bizar observat la priveghiul Dariei Dughina. "Sicriu deschis pentru cineva aruncat în aer și ars într-o mașină?"
Sursa foto: Ria Novosti
de Gabriel Dano    |    23 Aug 2022   •   16:41

Lângă părinții Dariei Dughina se afla doar oligarhul rus Constantin Malofeev, unul dintre cei mai fanatici susținători ai lui Putin și sponsor principal al lui Dughin.

Din imagini se observă atmosfera somptuoasă din sala de priveghi, funeraliile organizate aducând cu cele rezervate unor personalități de prim rang, potrivit Ziare.com.

Pe de altă parte, mulți telespectatori au observat mai multe detalii ciudate.

"Ceva este în neregulă cu toată scena. Mama și tata nu par că sunt îndurerați. Și, un sicriu deschis?! Pentru cineva aruncat în aer și ars într-o mașină. Foarte, foarte ciudat și îndrăznesc să spun, foarte, foarte pus în scenă", a spus unul dintre comentatori.

"Părinții nu par supărați, așa cum te-ai aștepta să fie. Arată de parcă ar participa la o reprezentație", a remarcat altcineva.

"În fiecare loc am văzut aceleași scene. Alexander Dughin a stat cu mâinile în buzunar și a părut nedumerit. La înmormântare și în discursul ținut la groapă, a părut că ar participa la o conferință de presă", a spus un alt comentator.

"Durerea poate lua mai multe forme. Dar dacă copilul meu ar muri, aș fi și eu pe jumătate mort. Limbajul trupului părinților este atât de bizar, fețele nu le sunt umflate. Gesturile lor sunt rapide și energice. De obicei durerea te face letargic, confuz, mai ales dacă ți se administrează niște pastile. O scenă ciudată", a adaugat un alt urmăritor.

Faptul că sicriul era deschis a stârnit nedumeriri și în rândul altor observatori.

Ceremonia priveghiului a fost organizată mari dimineață într-o sală a centrului TV Ostankino din Moscova. La eveniment au asistat câteva sute de persoane.

Tatăl Dariei Dughina îi aduce un omagiu fiicei asasinate: ”A murit pentru Rusia”

Ultra-naționalistul rus Alexander Dughin i-a adus marți un omagiu fiicei sale, după ce aceasta a fost ucisă într-un atentat cu mașină capcană la Moscova. Filosoful rus a spus că Daria ”a murit pentru Rusia”.

Sâmbătă, Daria Dughina a fost ucisă când o bombă a aruncat în aer mașina pe care o conducea.

Serviciul de securitate rus FSB a acuzat agențiile de informații ucrainene că au pus la cale uciderea tinerei de 29 de ani, lucru pe care Kievul îl neagă.

În timpul slujbei de marți pentru Daria Dughina, tatăl ei, care a susținut ani de zile crearea unui nou imperiu rusesc care ar absorbi teritoriul unor țări precum Ucraina, a declarat îndureraților că fiica sa a murit pentru Rusia.

”Dacă moartea ei tragică a atins pe cineva, ea i-ar fi cerut să apere Ortodoxia (rusă - n.r.) sacră, poporul și Patria. Ea a murit pentru Rusia, în patria mamă și pe linia frontului care nu este în Ucraina, ci aici”, a spus ultra-naționalistul rus, conform Sky News.

Konstantin Malofeyev, un prieten apropiat al familiei și un magnat ultra-naționalist, a dat tonul pentru multe dintre omagiile care au urmat din partea politicienilor ruși, salutând-o pe femeia ucisă ca pe o martiră a cărei moarte a făcut cu atât mai importantă victoria Rusiei împotriva Ucrainei.

”Oamenii care luptă împotriva noastră nu înțeleg că poporul rus nu este format doar din cei care sunt în viață acum. Ci este alcătuit din cei care au trăit înaintea noastră și vor trăi și după aceea. Iar noi vom deveni mai puternici cu sângele martirilor noștri”, a spus Malofeyev.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care îi acordă Ordinul Prieteniei post-mortem jurnalistei și activistei publice ruse Daria Dughina, pentru curaj și devotament, a anunțat luni serviciul de presă al Kremlinului, citat de Agenția de presă TASS.

×
Subiecte în articol: Daria Dughin Alexander Dughin Rusia
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close