Antena 3 CNN Externe Detaliul care i-a intrigat pe părinţii din Marea Britanie. Vezi ce diferenţă există între o păpuşă albă şi una de culoare

Detaliul care i-a intrigat pe părinţii din Marea Britanie. Vezi ce diferenţă există între o păpuşă albă şi una de culoare

Detaliul care i-a intrigat pe părinţii din Marea Britanie. Vezi ce diferenţă există între o păpuşă albă şi una de culoare
09 Iul 2012   •   19:35

Ai crede că în anul 2012, discriminarea pe principii de culoare a pielii este deja o istorie. Însă, voit sau nu, lanţul de magazine din Marea Britanie Tesco demonstrează contrariul.

O britanică în vârstă de 22 de ani a fost şocată să găsească la vânzare două păpuşi "Emmi Baby" aparent identice, însă diferite în ceea ce priveşte culoarea pielii, la preţuri diferite. Femeia a remarcat cu stupoare că păpuşa "de culoare" era mai ieftină cu o liră decât cea albă, scrie The Sun.

Păpuşa albă numită " My Lovely Baby" era expusă la vânzare pentru preţul de 5.96 lire sterline iar cea de culoare, "My Beautiful Baby" costa 4.97 lire sterline.

VEZI AICI ASEMĂNĂRILE ŞI DEOSEBIRILE DINTRE CELE DOUĂ PĂPUŞI

În ciuda faptului că cele două păpuşi au nume diferite, dar şi culoarea pielii distinctă, ele sunt asemănătoare în ceea ce priveşte vestimentaţia şi sunetele produse.

Intrigată de faptul că trebuie să plătească cu o liră mai mult pentru o păpusă albă, femeia a cerut explicaţii reprezentanţilor magazinului. Iniţial, aceştia au susţinut că este vorba despre o eroare de preţ.

Apoi, purtătorul de cuvânt al lanţului de magazine a precizat că păpuşa de culoare a fost scoasă la vânzare anterior celei cu pielea albă, de aici rezultând diferenţa de preţ.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close