Antena 3 CNN Externe Detaliul neştiut despre FBI. Cine era unul din INFORMATORII Biroului

Detaliul neştiut despre FBI. Cine era unul din INFORMATORII Biroului

Detaliul neştiut despre FBI. Cine era unul din INFORMATORII Biroului
de O.P.    |    13 Aug 2013   •   06:17

Unul din ultimii capi, încă în viaţă, ai mafiei americane din anii 70 a fost, în sfârşit, învins de justiţie. James Bulger a fost găsit vinovat de 31 de asasinate şi alte delicte grave şi va rămâne, probabil, în închisoare până la sfârşitul vieţii. Procesul a scos la lumină şi detalii incomode: şeful mafiot era, în acelaşi timp, informator al FBI.

James Bulger, azi în vârstă de 83 de ani, a domnit peste mafia irlandeză din Boston în anii 70 şi 80. Se spune că el a fost modelul personajului interpretat de Jack Nicholson în filmul lui Martin Scorsese, Cârtiţa.

Ca să-şi înlăture rivalii, Bulger nu se sfia să le dea agenţilor federali informaţii despre mafia italiană. Ca răsplată, un agent corupt al FBI l-a avertizat, în 1994, că urma să fie arestat. Bulger a dispărut şi a fost prins abia după 16 ani la Santa Monica, în California. Iar acum, a fost adus în faţa justiţiei.

Bulger a fost găsit vinovat de 11 asasinate, dintre care câteva comise cu propriile sale mâini, de şantaj, spălare de bani, trafic de droguri, deţinere de arme interzise şi zeci de alte delicte. Doar în câteva cazuri juriul a apreciat că dovezile sunt insuficiente. Mafiotul a ascultat verdictul fără să arate vreo emoţie.

Bulger refuzase să depună mărturie în favoarea sa, pe motiv că întregul proces este o "înscenare". Rudele victimelor sale spun că verdictul nu le poate alina durerea.

Sentinţa va fi pronunţată la 13 noiembrie. James Bulger ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă plus încă 30 de ani.


×
Subiecte în articol: FBI
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close