Antena 3 CNN Externe Deţinuţi din Mexic, eliberaţi în timpul nopţii pentru a comite crime la comandă

Deţinuţi din Mexic, eliberaţi în timpul nopţii pentru a comite crime la comandă

Deţinuţi din Mexic, eliberaţi în timpul nopţii pentru a comite crime la comandă
Sursa foto: Foto: pinewswire.net
26 Iul 2010   •   11:54

Autorii a trei atacuri armate, soldate cu 35 de morţi în acest an la Torreon, în nordul Mexicului, sunt prizonieri pe care conducerea închisorii îi elibera noaptea pentru a comite crime la comandă, cu armele gardienilor, a anunţat duminică Parchetul, citat de AFP.

"Presupuşii autori ai acestor fapte sunt un grup de deţinuţi (...) care era lăsat să iasă din închisoare şi să folosească armele gardienilor pentru a comite crime", a declarat un purtător de cuvânt al procurorului general.

Şaptesprezece persoane au murit ciuruite de gloanţe la 18 iulie, în timpul unei sărbători într-un centru de relaxare. Nouă tineri au fost ucişi într-un bar la 15 mai, în timp ce alte zece persoane au murit în urma unui atac armat la 1 februarie la Torreon, oraş situat în apropiere de penitenciarul Gomez Palacios.

Deţinuţii ieşeau din închisoare cu permisiunea directoarei închisorii, Margarita Gomez, aflată în prezent în arest preventiv împreună cu alţi trei angajaţi, "pentru răzbunări la comandă prin folosirea vehiculelor oficiale pentru deplasarea armelor gardienilor din închisoare în scopul realizării acestora", a explicat purtătorul de cuvânt.

Ancheta forţelor de poliţie care a comparat cartuşele găsite la locul atacurilor cu armele gardienilor închisorii, a arătat că "patru puşti de tip AR-15 (aparţinându-le paznicilor închisorii) au fost folosite pentru comiterea crimelor.

Războiul dintre cartelurile de droguri şi confruntările acestora cu forţele de securitate s-au soldat cu aproximativ 25.000 de morţi de la sfârşitul lui 2006 în Mexic, în pofida desfăşurării a circa 50.000 de soldaţi suplimentari de către poliţie, pentru combaterea criminalităţii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close