Antena 3 CNN Externe Alţi doi deţinuţi palestinieni evadaţi din închisoarea din Israel, au fost prinși de polițiști

Alţi doi deţinuţi palestinieni evadaţi din închisoarea din Israel, au fost prinși de polițiști

Poliţia israeliană a anunţat sâmbătă arestarea altor doi deţinuţi palestinieni care au evadat la începutul acestei săptămâni dintr-o închisoare de înaltă securitate din nordul Israelului.

Alţi doi deţinuţi palestinieni evadaţi din închisoarea din Israel, au fost prinși de polițiști
Sursa foto: Twitter/Sky News
de Alexandra Ionescu    |    11 Sep 2021   •   13:07

Alţi doi prizonieri au fost capturaţi în urmă cu puţin timp când se ascundeau într-o parcare pentru camioane", a declarat poliţia israeliană.

Din cei 6 deținuți evadați din închisoarea Gilboa, patru au fost prinși deja.

Autorităţile israeliene i-au arestat vineri seară pe Mahmud Abdullah Ardah, 45 de ani şi încarcerat din 1996, şi pe Yaqub Qadri, 48 de ani, doi membri ai Jihadului Islamic, în localitatea arabă israeliană Nazaret, situată la aproximativ treizeci de kilometri distanţă de închisoarea Gilboa.

Sâmbătă dimineaţă, poliţia a anunţat arestarea lui Zakaria Al-Zubeidi, fostul şef al aripii armate a partidului laic Fatah în tabăra Jenin şi cel mai cunoscut dintre cei şase evadaţi, şi a lui Mahmud Ardah, în satul arab Shibli Umm al-Ghanam, la aproximativ zece kilometri est de Nazaret.

Șase palestinieni - inclusiv un fost lider al unei gruppări armate - au evadat luni dintr-o închisoare din Israel, printr-un tunel săpat sub o chiuvetă, declanșând o vastă urmărire.

Deținuții se aflau în închisoarea Gilboa, situată între lacul aflat la vest de Înălțimile Golan și numit Marea Galileii și orașul Jenin din Cisiordania.

Cei șase ar fi fugit printr-un tunel.

×
Subiecte în articol: Israel deținuti evadare Politie palestina
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close