Antena 3 CNN Externe Dezastrele provocate de schimbările climatice, dezbătute de oficiali din întreaga lume

Dezastrele provocate de schimbările climatice, dezbătute de oficiali din întreaga lume

Dezastrele provocate de schimbările climatice, dezbătute de oficiali din întreaga lume
Sursa foto: Foto: www.tutufoundationusa.org
21 Iul 2015   •   10:33
Academia de Științe Sociale a Sfântului Scaun și ONU au invitat primari din întreaga lume la Vatican pentru a se implica în dubla luptă împotriva încălzirii globale și traficului de ființe umane, scrie Agerpres.

Aproximativ 60 de primari ai unor mari orașe, precum Paris, Boston, San Francisco, Roma, Milano, Napoli, Oslo, Stockholm, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Bogota, Mexico, Teheran, Alger, Abidjan, Accra, Libreville, Lubumbashi (RD Congo) și Johannesburg, vor analiza marți și miercuri modalitățile de combatere a acestor fenomene, pe care Papa Francisc le-a pus în legătură în enciclica sa privind mediul înconjurător "Laudato si''.

Dezastrele care decurg din "schimbările de mediu, economice și sociale creează un teren propice pentru migrația forțată și trafic", în special în orașe, a explicat presei cancelarul Academiei, episcopul argentinian Marcelo Sanchez Sorondo.

"Aceste fenomene climatice, ca și cultura relativismului, împing o persoană să profite de alta ca de un simplu obiect, obligând-o la muncă forțată și înrobitoare. Potrivit Papei Francisc, este aceeași logică care duce la exploatarea sexuală a copiilor și la abandonarea celor în vârstă", a adăugat episcopul.

Sclavia în toate formele sale afectează 30 de milioane de oameni din întreaga lume și profiturile infractorilor sunt generate în principal prin prostituție, conform Vaticanului.
 

×
Subiecte în articol: schimbari climatice incalzire globala
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close