Antena 3 CNN Externe Dezastru în Indonezia. Cutremurele au făcut aproape 1.400 de victime

Dezastru în Indonezia. Cutremurele au făcut aproape 1.400 de victime

Dezastru în Indonezia. Cutremurele au făcut aproape 1.400 de victime
Sursa foto: Indonezia
02 Oct 2009   •   21:47

Aproape 1.400 de oameni au murit şi alţi 3.000 de sunt prinşi sub dărâmături. Acesta este bilanţul provizoriu al cutremurului din Indonezia, iar autorităţile au anunţat că situaţia se poate înrăutăţi. Probleme sunt în continuare şi în Samoa unde un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs în Oceanul Pacific, la numai două zile de la primul seism din aceeaşi zonă.

Situaţia a scăpat de sub control în Inodenzia. Guvernul a mobilizat sute de militari, poliţişti şi medici şi a trimis în zonele puternic afectate avioane cu materiale medicale, corturi şi alimente. Oficialii idonezieni au deblocat şi un ajutor de urgenţă în valoare de 26 de milioane de dolari. Cu toate acestea, autorităţile cer ajutor internaţional pentru a face faţa dezastrului.

În Padang, regiunea cea mai afectată de cutremur, oamenii se tem că au rămas singuri să facă faţa dezastrului. ?Avem mâncare suficieentă pentru maxim trei zile. După asta totuşi nu ştiu cum o să se descurcăm?, spune unul din supravieţuitori

Panica s-a instalat şi în arhipelagul Samoa după două cutremure puternice în numai trei zile. Autorităţile spun că primul seism înregistrat în Samoa a provocat moartea a cel puţin 160 de oameni şi a lăsat zeci de mii de persoane fără locuinţe. În ultimele două zile cutremurul a fost urmat de mai multe replici, însă nici una la fel de puternică precum cea de vineri.

Antena 3

×
Subiecte în articol: cutremure indonezia
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close