Antena 3 CNN Externe Dezastru în insula Madeira. Ploile torenţiale provoacă moartea a peste 40 de oameni (VIDEO)

Dezastru în insula Madeira. Ploile torenţiale provoacă moartea a peste 40 de oameni (VIDEO)

Dezastru în insula Madeira. Ploile torenţiale provoacă moartea a peste 40 de oameni (VIDEO)
Sursa foto: furtuna
21 Feb 2010   •   20:11

Ploile torenţiale au adus moarte şi disperare pe insula Madeira, din arhipelagul portughez al Azorelor. Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi, iar peste 100 au fost răniţi, în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren. Localnicii au crezut că vine sfârşitul lumii, când au văzut cum străzile şi casele le sunt înghiţite de noroaie. Din "frumoasa grădină a Atlanticului" nu a mai rămas aproape nimic.

Insula Madeira. Un paradis înghiţit de ape. Oamenii au privit neputincioşi cum potopul face clădirile una cu pământul, mătură maşinile de pe stradă şi doboară copacii. Totul în numai câteva ore.


Capitala insulei, Funchal, nu mai are străzi, ci canale. Peste tot sunt numai şuvoaie violente de apă şi noroi. Numeroase clădiri au fost evacuate, cartiere întregi au rămas fără curent electric, iar aeroportul internaţional este închis.


Pe malul mării, nici vorbă de turişti. Mai multe hoteluri riscă să se prăbuşească, aşa că toţi oaspeţii au fost trimişi la adăpost.Rafalele de vânt de peste 100 de kilometri pe oră şi valurile agitate ale oceanului au amplificat dezastrul. În faţa tragediei, autorităţilor portugheze nu le rămâne decât să adune cadavrele.


Nu au fost identificate încă toate cadavrele. Însă, din ce se ştie până acum, printre victime nu sunt români.


Guvernul portughez a trimis pe insulă o navă militară cu ajutoare, însoţită de avioane şi elicoptere. Însă adevărata veste bună a venit de la meteorologi, care au anunţat că vremea se va îmbunătăţi în următoarele zile.



Observator


×
Subiecte în articol: inundatii Ocean insula ploi
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close