Antena 3 CNN Externe Dezastru în Spania! Câte noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore. Autoritățile anunță noi restricții

Dezastru în Spania! Câte noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore. Autoritățile anunță noi restricții

Spania continuă să aibă mari probleme din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost raportate aproape 3000 de cazuri noi, ceea ce a alertat autoritățile care au decis să ia noi măsuri.

Dezastru în Spania! Câte noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore. Autoritățile anunță noi restricții
Sursa foto: Pixabay.com
de Anca Andrei    |    14 Aug 2020   •   19:21

Spania a hotărât vineri să închidă cluburile de noapte, barurile de noapte şi sălile de dans. Restaurantele şi alte baruri vor trebui să se închidă la ora unu dimineaţa şi nu vor mai putea primi clienţi după miezul nopţii.

Mai mult decât atât interzice de acum fumatul pe stradă acolo unde menţinerea distanţei de siguranţă, de doi metri, nu poate fi respectată. Această măsură, care a fost sugerată de Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), se află deja în vigoare în două dintre cele 17 regiuni autonome, Galicia şi Canare.

Un alt pachet de măsuri urmează să fie implementate, a transmis ministrul spaniol al sănătăţii Salvador Illa, relatează AFP şi Reuters, citate de Agrepres

Ce măsuri se iau în Spania

Ministrul a prezentat o serie de măsuri care se vor aplica pe întreg teritoriul Spaniei, în urma unei reuniuni de urgenţă a autorităţilor sanitare din toate regiunile spaniole.

În căminele de bătrâni, vizitele vor fi limitate şi orice rezident care este nou va trebuie mai întâi testat  la internare. De asemenea, regiunile din întreaga țară sunt obligate să desfăşoare campanii de testare în grupurile de populaţie cu risc şi în cartierele şi oraşele foarte afectate de pandemie.

Ministrul Salvador Illa nu a specificat data intrării în vigoare a acestor noi restricţii.

Spania, care are 47 de milioane de locuitori a înregistrat 110 cazuri la 100.000 de locuitori, o rată de incidenţă mult mai mare decât cea a altor ţări mari din Europa de Vest.

×
Subiecte în articol: Spania restricţii
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close