Antena 3 CNN Externe Dezastru în urma unei erori la o clinică de fertilizare. Zeci de cupluri ar putea avea copilul altcuiva

Dezastru în urma unei erori la o clinică de fertilizare. Zeci de cupluri ar putea avea copilul altcuiva

Dezastru în urma unei erori la o clinică de fertilizare. Zeci de cupluri ar putea avea copilul altcuiva
Sursa foto: foto: pixabay.com
29 Dec 2016   •   14:05

Scandal uriaş la o clinică de fertilizare în vitro din Olanda. Cel puţin 26  de femei au fost înseminate - dar nu de la donatorul dorit. Oficialii instituţiei spun că a fost vorba de o "eroare procedurală", transmite stiri.tvr.ro.

Directorii centrul de fertilizare in vitro al universităţii din Utrecht spun că inseminările eronate au avut loc în perioada aprilie 2015, noiembrie 2016. În total 26 de cupluri au fost afectate. Dintre acestea 9 femei au născut deja şi 4 sunt gravide. În cazul celorlalte embrionii sunt îngheţaţi.

Eroarea a apărut când un tehnician însărcinat cu procedura numită injecţie intracitoplasmatică a folosit aceeaşi pipetă în toate cele 26 de cazuri a folosit aceeaşi pipetă. Când şi-a dat seama de greşeală şi-a anunţat superiorii.

Toate cuplurile afectate urmează să aibă întâlniri cu medicii centrului şi li se va oferi opţiunea unui test ADN pentru a determina cine este tatăl natural al copiilor. Centrul Universităţii din Utrecht face în medie 700 de proceduri de fertilizare pe an.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close