Antena 3 CNN Externe DEZASTRUL a lovit puternic Australia. Autorităţile au decretat COD ROŞU de alertă

DEZASTRUL a lovit puternic Australia. Autorităţile au decretat COD ROŞU de alertă

DEZASTRUL a lovit puternic Australia. Autorităţile au decretat COD ROŞU de alertă
de O.P.    |    21 Oct 2013   •   06:18

Australia a intrat sub cod roşu de alertă! De câteva zile, se confruntă cu cele mai puternice incendii din ultimii 40 de ani! Autorităţile au decretat stare de urgenţă şi au evacuat mii de locuitori. Peste o mie de pompieri se luptă, zi şi noapte, să stingă cele 56 de focare ce par scăpate de sub control. Peste o sută de mii de hectare au fost distruse de incendiile, ce se apropie cu paşi rapizi de capitală.

Mii de localnici din estul Australiei s-au pregătit de plecare după ce au fost anunţaţi că vor fi evacuaţi din calea incendiilor de vegetaţie care le ameninţă locuinţele.

Între timp, în alte regiuni, oamenii evacuaţi în urmă cu câteva zile s-au întors la casele lor, după ce pericolul a trecut. Au descoperit însă că locuinţele lor au fost ţinta tâlharilor.

Temperaturile caniculare şi rafalele de vânt puternice au zădărnicit eforturile celor 1,300 de pompieri mobilizaţi să se lupte cu cele 56 de focare de incendii. Meteorologii spun că situaţia se va agrava în următoarele zile, aşa că autorităţile au decretat stare de urgenţă. Autorităţile au primit puteri sporite pentru a se putea confrunta cu orice situaţie ar apărea.

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a murit în urma unui atac de cord în timp ce încerca să îşi apere casa de flăcări. Până acum, două sute de locuinţe s-au făcut scrum şi peste 100 de mii de hectare au fost devastate de incendii.

×
Subiecte în articol: incendii
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close