Dezastrul din Golful Mexic: 6,4 milioane de litri de petrol se deversează zilnic în ocean

11 Iun 2010   •   20:24
Dezastrul din Golful Mexic: 6,4 milioane de litri de petrol se deversează zilnic în ocean british petroleum

Dezastrul ecologic din Golful Mexic ia proporţii. Autorităţile americane au anunţat că volumul de petrol care se deversează zilnic este de două ori mai mare decât se estima. Mareea neagră a afectat grav ecosistemul din regiune, iar locuitorii Louisianei încep să resimtă consecinţele financiare. În acest timp, British Petroleum riscă să devină măr al discordiei între Statele Unite şi Marea Britanie.

Până la 6,4 milioane de litri de petrol se deversează zilnic în Golful Mexic, potrivit ultimelor estimări ale autorităţilor americane.

Oficialii de la Washington speră totuşi să recupereze în jur de 4 milioane şi jumătate de litri de petrol pe zi, pe care să îl ardă cu ajutorul unor nave speciale.

Petrolul deversat a ajuns pe coastele Louisianei şi a afectat grav ecosistemul din zonă. Dezastrul ecologic din Golful Mexic începe să se resimtă din ce în ce mai mult şi în economia zonei. Pescarii din Golf sunt nevoiţi să renunţe la afacere.

Situaţia din Golf a făcut ca acţiunile British Petroleum să scadă vertiginos. Sumele aflate în joc sunt foarte mari: BP plăteşte în fiecare an peste zece miliarde de dolari acţionarilor săi, printre care se află şi foarte mulţi pensionari britanici. Unii oficiali de la Londra au acuzat administraţia de la Washington că duce o "retorică antibritanică" prin faptul că nu are o atitudine obiectivă faţă de acţiunile companiei British Petroleum.

Scurgerea de petrol din Golful Mexic a fost determinată de explozia la 20 aprilie a platformei Deepwater Horizon exploatată de compania British Petroleum.

Antena 3

Foto: www.theepochtimes.com

Parteneri
x close