Antena 3 CNN Externe Dezastrul ecologic din Golful Mexic ia proporţii. Peste 6,4 milioane de litri de petrol, deversaţi zilnic (VIDEO)

Dezastrul ecologic din Golful Mexic ia proporţii. Peste 6,4 milioane de litri de petrol, deversaţi zilnic (VIDEO)

Dezastrul ecologic din Golful Mexic ia proporţii. Peste 6,4 milioane de litri de petrol, deversaţi zilnic (VIDEO)
Sursa foto: poluare
12 Iun 2010   •   16:12



Dezastrul ecologic din Golful Mexic ia proporţii. Cantitatea de petrol care se scurge zilnic este de două ori mai mare decât se estimase iniţial. Mareea neagră formată după scufundarea unei platforme petroliere a afectat grav flora şi fauna, iar locuitorii statului american Louisiana încep să resimtă consecinţele financiare.

Până la 6,4 milioane de litri de petrol se deversează zilnic în Golful Mexic, potrivit ultimelor estimări ale autorităţilor americane.

Oficialii de la Washington speră totuşi să recupereze în jur de 4 milioane şi jumătate de litri de petrol pe zi, pe care să îl ardă cu ajutorul unor nave speciale.

Petrolul deversat a ajuns pe coastele Louisianei şi a afectat grav ecosistemul din zonă. Dezastrul ecologic din Golful Mexic începe să se resimtă din ce în ce mai mult şi în economia zonei. Pescarii din Golf sunt nevoiţi să renunţe la afacere.

Situaţia din Golf a făcut ca acţiunile British Petrolium să scadă vertiginos. Sumele aflate în joc sunt foarte mari: compania plăteşte în fiecare an peste zece miliarde de dolari acţionarilor săi, printre care se află şi foarte mulţi pensionari britanici.

Unii oficiali de la Londra au acuzat administraţia de la Washington că duce o "retorică antibritanică" prin faptul că nu are o atitudine obiectiva faţă de acţiunile companiei British Petrolium.

Scurgerea de petrol din Golful Mexic a fost determinată de explozia la 20 aprilie a platformei Deepwater Horizon exploatată de compania British Petrolium.

Antena 3

Foto: Antena 3

×
Subiecte în articol: poluare Golful Mexic dezastru ecologic
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close