Antena 3 CNN Externe Dezastrul surprins pentru prima dată în imagini. Detaliul din fotografie arată de ce s-a scufundat Titanicul

Dezastrul surprins pentru prima dată în imagini. Detaliul din fotografie arată de ce s-a scufundat Titanicul

Dezastrul surprins pentru prima dată în imagini. Detaliul din fotografie arată de ce s-a scufundat Titanicul
Sursa foto: Foto: Daily Mail
de O.P.    |    02 Apr 2012   •   07:08

Pe data de 14/04/1912, Titanicul a lovit un iceberg la tribord, provocând o tăietură în carenă pe o lungime de 90 m din cei 300 m ai navei. După 2 ore și 40 minute, pe 15 Aprilie 1912, Titanicul, s-a scufundat rupându-se în 2 părţi. În cele 20 de bărci de salvare au intrat 711 de oameni. Restul de 1517 au murit în apa îngheţată a Atlanticului.

RMS Carpathia, o navă care trecea prin apropiere, a ajuns prea târziu la locul unde Tianicul se scufundase. Imaginile surprinse chiar în momentul tragediei au ajuns în posesia lui John Pillsbury Snyder - un american din Minnesota care se întorcea acasă din luna de miere, alături de soţia lui, la bordul Titanicului.

Fotografia a fost realizată de Mabel Fenwick, care s-a împrietenit cu cei doi tineri, şi a ajuns în mâna lui Pilsbury după ce au fost salvaţi şi au fost preluaţi de RMS Carpathia.

Un schimb de scrisori între Mabel şi soţii Pilsbury susţin autenticitatea acestei imagini, în care se poate vedea icebergul care a lovit Titanicul, dar şi RMS Carpathia care i-a salvat pe naufragiaţi.





×
Subiecte în articol: Titanic tragedii curiozitati
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close